Lijfliedjes

Nederlandse zangeressen over hun dierbaarste songs.

Het idee ontstond naar aanleiding van een gezamenlijke liefde voor liedjes en de nieuwsgierigheid naar de oorsprong daarvan. Waaruit put je inspiratie en wat maakt dat je van niets iets maakt? Erik van den Berg (hoofdredacteur OOR) schoof aan bij eerste brainstormsessies en kwam naast een aantal interviews met de toepasselijke naam Lijfliedjes op de proppen. Een passende naam voor een bijzonder project; het verhaal achter de dierbaarste composities van zangeressen. Samen met fotograaf Fjodor Buis heeft Marieke het concept bedacht en gerealiseerd.

rolconcept, ontwerp jaar2014/15 urllijfliedjes.nl socialfacebook twitter youtube sponsorsonos

In 2 jaar jaar tijd zijn 25 zangeressen geportretteerd en geïnterviewd over hun dierbaarste eigen compositie. Daarbij zijn de lijfliedjes ter plekke opgenomen op video. Vanaf maart 2014 zijn de eerste zangeressen online gezet op lijfliedjes.nl en daarna iedere maand 2 nieuwe lijfliedjes tot de complete lijst eind 2014.

In december 2014 was de Lijfliedjes expositie in de Philharmonie te Haarlem, een expo van beeld & geluid. Sponsor Sonos verzorgde het geluid bij de portretten, bij iedere zangeres was het bewuste lijfliedje te horen. Er is inmiddels een box uitgebracht met boek & vinylplaat. In het boek staan alle portretten van zangeressen met interviews en op de vinylplaat staat de authentieke audio van 9 lijfliedjes.

Het boek en de plaat zijn te bestellen via lijfliedjes.nl.